Piękny prezent dla Lilianki na Święta!

Kochani!

Zbiórka dla Lilianki zakończona – zebraliśmy kwotę wymaganą przez szpital za pierwszy etap leczenia!
DZIĘKUJEMY WAM BARDZO! – to przepiękny prezent dla Lilianki i jej Rodziny na Święta, chociaż jedno zmartwienie „z głowy”.

Jednocześnie chcieliśmy poinformować Was co u Lilianki – po operacji, która miała miejsce dokładnie tydzień temu i w trakcie której udało się usunąć aż 90% guza, Dziewczynka z każdym dniem czuje się coraz lepiej. W drugiej dobie po operacji została przewieziona z OIOMu na oddział neurochirurgii, w pierwszych dniach tego tygodnia pozbyła się cewnika, sondy i zaczęła samodzielnie jeść. Wczoraj przeszła jeszcze jeden zabieg – trzeba było wstawić drugą zastawkę komorowo-otrzewnową. Z każdym dniem odzyskuje siły.

Mamy niestety już też informację od histopatologów, że guz jest złośliwy. Wprawdzie nie ma jeszcze ostatecznego raportu histopatologicznego, jednak wiadomo, że operacja, którą Dziewczynka przeszła tydzień temu nie będzie ostatnią bitwą o jej życie. Konieczne będzie leczenie onkologiczne. Czekamy w tej chwili na dalsze decyzje lekarzy.

(0)