Wsparcie psychologiczne – bezcenne!

Majeczka nadal górą! Kolejny kontrolny rezonans bez niepokojących zmian!

Rodzina Majki znowu może odetchnąć z ulgą, przynajmniej na jakiś czas, do następnego rezonansu… Życie po przebytej chorobie nowotworowej nigdy już nie będzie takie samo, zarówno dla dziecka, jak i dla całej jego rodziny. Dlatego też chcieliśmy Wam powiedzieć dzisiaj kilka słów o szczególnym miejscu, jakim jest Centrum Psychoonkologii UNICORN w Krakowie. Niedawno z tygodniowego turnusu w tym ośrodku wróciła Majka ze swoją Mamą Moniką. Był to szczególnie ważny czas dla Mamy Majki – wróciła odmieniona, spokojniejsza, powiedziała nam, że to wspaniałe miejsce, i że szkoda, że turnus trwał tylko tydzień. W ośrodku UNICORN pracują osoby, które los również doświadczył i pewnie dlatego właśnie ich przekaz tak doskonale trafia do rodziców dzieci w trakcie lub po leczeniu onkologicznym. P. Monika przyznała, że niejednokrotnie próbowała skorzystać ze wsparcia psychologa, ale nikt nie potrafił do niej trafić, przemówić. Z Krakowa wróciła z innym nastawieniem, teraz wie jak ma sobie poradzić z lękiem o swoje dzieci, który nieustannie towarzyszy jej od momentu diagnozy Majki. Wie, jak ma nad tym pracować.

Cieszymy się, że chciała się z nami podzielić tą opinią. Udostępniamy link do strony Centrum Psychoonkologii w Krakowie i polecamy to miejsce każdemu, kto zmaga się z chorobą nowotworową – własną lub kogoś bliskiego.

Centrum Psychoonkologii

Na zdjęciu powyżej Majeczka podczas turnusu w Krakowie.

(0)